Siirry sisältöön
JUULI Julkaisutietoportaali
  • Suomi Svenska English

JUULI-julkaisutietoportaalin ohje

TIETOA JUULISTA

Juuli-julkaisutietoportaali on tarkoitettu suomalaisten tutkimusorganisaatioiden julkaisutietojen selailuun ja niistä tehtäviin hakuihin. Portaalin ylläpidosta vastaa Kansalliskirjasto yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön ja CSC:n kanssa.

Juulin sisältämä data on koottu opetus- ja kulttuuriministeriön vuosittaisen tiedonkeruun yhteydessä suomalaisten yliopistojen julkaisurekistereistä. Useiden organisaatioiden raportoimat yhteisjulkaisut on yhdistetty yhdeksi tietueeksi.

Tällä hetkellä portaali sisältää yliopistojen julkaisut vuosilta 2011-2015, sairaanhoitopiirien julkaisut vuosilta 2011-2014, ammattikorkeakoulujen julkaisut vuosilta 2012-2015 ja muutamien tutkimuslaitosten julkaisuja vuosilta 2014-2015.

Julkaisutietoja koskevia tilastollisia analyysejä on mahdollista tehdä Vipunen-raportointiportaalissa (www.vipunen.fi), joka sisältää julkaisutietojen ohella muutakin yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen toimintaan liittyvää dataa.

Yliopistokohtaisia julkaisutietoja on mahdollista selata myös kunkin yliopiston omassa julkaisurekisterissä:

  • Aalto-yliopisto
  • Helsingin yliopisto
  • Itä-Suomen yliopisto
  • Jyväskylän yliopisto
  • Lapin yliopisto
  • Lappeenrannan teknillinen yliopisto
  • Oulun yliopisto
  • Svenska handelshögskolan
  • Taideyliopisto
  • Tampereen teknillinen yliopisto
  • Tampereen yliopisto
  • Turun yliopisto
  • Vaasan yliopisto
  • Åbo Akademi

PALAUTE

Juulia koskevaa palautetta voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen kk-juuli[at]helsinki.fi.

PERUSHAKU

Haun tuottamaa tulosjoukkoa voi rajata valitsemalla oikean reunan valikoista haluamansa hakutermit. Vaihtoehtojen perässä suluissa olevat numerot kertovat miten monessa tietueessa kyseinen termi esiintyy. Rajauksia voi tehdä samalla kertaa useampia, ja ne saa poistettua klikkaamalla käyttöliittymässä näkyvää rajauksen nimeä.

Sivupalkissa näkyvät vain ne rajausmahdollisuudet, jotka sisältyvät kulloinkin valittuun tulosjoukkoon.

Lisätietoja hakutermeistä ja -syntaksista ks. Hakuvinkit.

HUOMIOITA RAJAUSVAIHTOEHDOISTA

Organisaatio

Organisaation mukaan tehdyn rajauksen jälkeen sivupalkissa näkyvät kyseisen organisaation ja muiden suomalaisten organisaatioiden välisten yhteisjulkaisujen lukumäärät.

Tekijä

Tekijävalikossa on listattu ainoastaan ne tekijät, jotka yliopistot ovat raportoineet omina tekijöinään. Julkaisujen yhteydessä luetellaan sen sijaan täydelliset tekijätiedot (tai 20 ensimmäistä tekijää, jos tekijöitä on tätä enemmän).

Tekijöitä ei ole datassa tunnistettu, eli samannimisten tekijöiden julkaisut näkyvät yhdessä, ja eri tavoilla kirjoitetut saman tekijän nimimuodot näkyvät erillisinä tekijöinä.

Koulutusala ja tieteenala

Koulutus- ja tieteenalat perustuvat opetus- ja kulttuuriministeriön tiedonkeruussa käyttämään luokitukseen. Eri yliopistot ovat määritelleet luokituksia eri perusteilla, joten samalle julkaisulle on saatettu ilmoittaa erilaisia koulutus- tai tieteenaloja. Yksittäiset organisaatiot ovat saattaneet ilmoittaa julkaisulle myös toissijaisia aloja, mutta portaalissa käytetty rajaus perustuu ainoastaan ensisijaisina ilmoitettuihin aloihin.

Julkaisufoorumiluokka

Julkaisufoorumiluokitus perustuu Julkaisufoorumihankkeessa tehtyyn luokitukseen, jossa tieteelliset julkaisukanavat (lehdet, sarjat, kirjankustantajat) on luokiteltu kolmelle eri tasolle:

1 = perustaso; 2 = johtava taso; 3 = korkein taso

Pelkällä viivalla (-) merkityissä julkaisukanavissa ovat mukana sekä toistaiseksi luokittelemattomat että ei-tieteellisiksi todetut kanavat.

Julkaisutyyppi

Julkaisutyypit A1-A4 sisältävät vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleita, B1-B3 vertaisarvioimattomia tieteellisiä artikkeleita. Tieteelliset monografiat sijoittuvat julkaisutyyppiin C1 ja toimitetut tieteelliset teokset julkaisutyyppiin C2. Julkaisutyypit D1-D6 sisältävät ammatillisia julkaisuja, E1-E3 taas suurelle yleisölle suunnattuja yleistajuisia julkaisuja.

Portaali sisältää tällä hetkellä opetus- ja kulttuuriministeriön tiedonkeruun julkaisutyypit A-E ja G4-G5. Tiedoista puuttuvat siten mm. pro gradut, patentit ja taiteellisen työn tulokset.

TARKENNETTU HAKU -SIVU

Ks. Hakuvinkit.

Tarkennettu haku -sivulle kootuista valikoista (kieli, julkaisufoorumiluokka, julkaisutyyppi, tutkimusorganisaatio, koulutusala, tieteenala, sektori, open access) voi valita kerralla useampia vaihtoehtoja (esim. julkaisufoorumiluokat 1-3) pitämällä valintoja tehdessä alhaalla Ctrl-näppäintä.

SELAA LUETTELOA -SIVU

Selaa luetteloa -sivu tarjoaa lisää selailumahdollisuuksia. Sen kautta on mahdollista päästä selailemaan mm. alaorganisaatioiden (esim. laitos tai oppiaine) julkaisutietoja tai suosituimpia julkaisukanavia (sarjoja ja lehtiä tai kustantajia) esim. eri koulutusaloilla, tieteenaloilla tai alaorganisaatioissa.

Osa organisaatioista ei ole raportoinut sisäisten alaorganisaatioidensa tietoja, eli niiden kohdalla näkyy vain yhteisjulkaisuissa esiintyvien muiden organisaatioiden alaorganisaatioiden tietoja.


Opetus- ja kulttuuriministeriö csc Kansalliskirjasto

Haun vaihtoehdot

  • Hakuhistoria
  • Tarkennettu haku
  • Selaa luetteloa

Tarvitsetko apua?

  • Juulin ohjeet
  • Hakuohje
  • Kysy kirjastosta
Lataa...